dimarts, de novembre 27, 2007

EcoSphere

Em sap molt greu cada cop que a la uni, algú diu algú més i no trobo cap somriure de complicitat, o algumés buscant a veure qui ha pillat la gracieta.
Algú més l'ha trobat a faltar?

En fi, que el gomés m'ha passat informació sobre un bola de vidre.
La bola de vidre es diu EcoSphere i va ser disenyada per la NASA.
És un bola que conté éssers vius de diferents espècies de petita complexitat que comparteixen nínxol en aquesta bola. La gràcia és que és un sistema tancat, pot intercanviar energia però no matèria.
Les diferents poblacions de l'interior són complementàries, unes consumeixen els residus de les altres, i tenen com a residus el que consumeixen els altres.

D'aquesta manera, teòricament, la vida quedaria indefinidamentn embotida en el vidre.
Els de la NASA buscaven una manera de fer el mateix però amb l'home, per no haver-se d'endur tonelades d'oxigen o menjar, simplement uns éssers vius que convertissin el diòxid de carboni i la merda en oxigen i menjar, i veure quina viabilitat podia tenir.

Es poden comprar, aquí hi ha els preus.
Un video: 




Gràcies Gomés!

3 comentaris:

Bernat ha dit...

Des de la meva ignorància, trobo increïble que es teoritzi sobre física quàntica i no es trobi una solució al tema del diòxid de carboni, quan hem tingut les plantes, tota la nostra vida, al costat nostre.

Avui he vist "una verdad incomoda" on surt Al Gore recintant estadístiques...Tot i que l'únic proposit de la peli es vendre'ns la moto, crec que va la pena.

La podeu veure online a: ComparteDivx

Anònim ha dit...

molt bon comentari i graies per dedicar-me'l (no se si esta ven escrit XD)
jo tmb trobo a faltar les rialles al sentir agú més

Ulises ha dit...

Haha.
La física quàntica no només es teoritza. També es practica, amb moltíssimes aplicacions molt útils.

Pe`ro indubtablement és veritat que el problema del CO2 és molt gran i que s'hauria d'estudiar més i amb més recursos, i amb menys ignorància.

Molt bona la peli. Marketing però bona.

Gràcies gomés.
dedicar-me'l sí que està ben escrit.
ven escrit, no.